Bugün ne yiyelim?

En çok tutulan web siteleri genellikle en büyük boşluğu dolduranlar oluyor. 7 yıllık iş hayatımın tamamını ofiste geçirmiş ve neredeyse hiç yemekhanede yememiş biri olarak en büyük dertlerimden biri, her öğlen sorduğum "bugün ne yiyelim?" sorusu...

Hızlı metropol hayatında bizim yerimize iş yapan hizmet şirketlerinin çok kazanacağını düşünüyorum. Henüz pek karşımıza çıkmıyor. Bizim yerimize işlerimizi takip eden, (otomatik ödeme talimatı ve İnternet bankacılığı sayesinde pek gerek kalmasa da) faturalarımızı ödeyen, çocuğumuzu okula götüren şirketler mutlaka kurulacak.

Bizim dün gece başlattığımız bir İnternet sitesi, ilk paragraftaki sorunu yaşayan ofis çalışanlarının yerine düşünüyor. (Zaman zaman Amerikalılaşmaya vurgu yapıyorum, alın bir örnek daha!)



Site şimdilik altı alt sayfadan ibaret ve hafta içi her gece güncellenerek bir sonraki güne hazırlanacak. Amaç onlarca mutfağın yüzlerce yemek türü arasından seçmek yerine, o günkü ruh halinize uygun olarak sadece altı kategoriden birini seçme olanağı sunmak. Bir süre sonra yalnızca yemeğin adını vermekle yetinmeyecek, sipariş verme olanağı da sağlayacak. Ne kadar büyük bir boşluğu dolduracağı ise ilk günden görüldü. Saat 01:00'de yayına başladı ve birkaç yere atılan e-postalar, ve bir iki siteye girilen haberler sonrasında ilk gün boyunca 1069 farklı ziyaretçi, bu küçük sitede 5815 sayfa gezdi! (Bu iki rakamın oranı olan 5,4 de çok önemli! Ziyaretçilerin hepsinin, sitenin 6 sayfasının hemen hemen tamamını gezdiğini gösteriyor!)



Eğlenceli bir durum, Google'ın sitede yayınladığı reklamlarla ortaya çıktı. Sitenin kategorilerinden biri olan "diyetteyim şekerim" sayfasına Google'ın uygun gördüğü reklamlar, sayfanın içeriğine pek uygun değildi:



Siz de benzer bir sıkıntıyı her gün yaşayanlardansanız, bugunneyiyelim.com'u sık kullanılanlar listenize ekleyin!

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Merhaba; bu sabah gorduk sitenizi, pek bir begendik pek bir eglendik. Bende farkli Google ad'ler cikmisti gerci. Ama siteye donup baktigimda neden oyle yaptigini anladim. Diyet yemekleri sayfasinin herhangi bir yerinde "diet" ile ilgili bir sozcuk yok ki! (tamam source'u acinca 2 yerde menunun tarihi ve turu gorunuyor ama sadece o) Google dogal olarak "abur cubur" "yemek" ve cok sayidaki "yiyeyim" sozcuklerine takilmis. Bence meta search konusunda ufak bir calisma veya en basiti sayfa basliginin menu ismi olarak degistirilmesi ya da sayfa icinde menunun "diet" oldugunun belirtilmesi belki de daha uygun ad'lerin yayinlanmasini saglayabilir. (ulasmak isteyenler icin: mail adresim verdigim isim ve web adresinin birlesimidir)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tele.com.tr Blog'unda yeni yayın politikamızın ilk ürünü

Türk Telekom özelleştirilmeli

İlk kişisel "denizaltım"