Mesafeyi ortadan kaldıran uygulama: Elektronik abonelik

Günün haberi, abonelik seçeneklerimize elektronik aboneliğin eklenmesi... Yurt dışında yaşayan ya da dergiyi bayilerde bulamayan, kuryenin gecikmesinden şikayetçi olan okurlarımızın bu yöndeki taleplerini Kasım sayımızdan itibaren hayata geçiriyoruz.

Dergiyi her ayın birinde yüksek çözünürlüklü PDF dosyası formatında edinebileceğiniz bu seçenek, basılı dergi aboneliği ile aynı fiyata satılıyor. Kredi kartı ya da banka havalesi ile abone olabiliyorsunuz.

"Derginin tüm sayfalarını zaten JPG formatında web sitenizde yayınlıyorsunuz, elektronik aboneliğin avantajı ne?" diye soranlar olabilir. PDF'in sağladığı önemli avantajlar var ve özellikle dergiyi arşivlemek istiyorsanız PDF basılı dergide bile sahip olamayacağınız özellikler sunuyor. Metin araması yapabilme kolaylığı bunlardan biri. Araştırma yapmak için uzun süre bilgisayarı kullandıktan sonra, bir kütüphaneye gidip elime bir kitap aldığımda, aradığım konunun kitapta olup olmadığını araştırmak için Word'den alıştığım arama özelliğine ciddi olarak ihtiyaç duyduğumu fark ediyorum.

Ayrıca JPEG formatı dergiden bir alıntı yapmanıza olanak vermiyor ve düşük çözünürlük nedeniyle dergiyi okuma tecrübesi beklentilerinizi karşılayamayabiliyor. PDF'te ise resim ve metin seçip kopyalayabilirsiniz. Yazıcı çıktısı aldığınızda dergi kalitesinde sayfalara sahip olacaksınız.

Ayrıntılar http://www.tele.com.tr/elektronikabonelik.asp adresinde.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tele.com.tr Blog'unda yeni yayın politikamızın ilk ürünü

Türk Telekom özelleştirilmeli

İlk kişisel "denizaltım"