Hangi Operatör?

Okurlarımızdan sıklıkla "Hangi operatörü tavsiye edersiniz?" sorusu alıyoruz. Hem GSM hem uzak mesafe telefon işletmeciliği sektöründe tüm operatörlerle ilişki içinde bulunduğumuz için, bu sorunun yanıtını kolayca verebileceğimizi düşünüyorlar.

Halbuki ne kurumsal GSM aboneliği gerektirecek sayıda saha elemanımız, ne de uzak mesafe telefon hizmeti almayı gerektirecek kadar yoğun bir şehirlerarası ve uluslararası görüşme trafiğimiz var. Elbette bu firmaların hemen hepsi tek bir görüşme için bile Türk Telekom'dan daha avantajlı fiyatlar sunuyor ama, bu iki görüşme türü için Skype'ı çok pratik buluyoruz.

Sektörün tüm dünyada yaşadığı handikapın bir göstergesi bu. İnternet bazı sektörleri güçlendirirken, bazılarının cirosunu daraltıyor.

Okurlara tavsiyede bulunma meselesine dönersek, firmalarla olan ilişkimiz elbette onların hizmet kalitesi konusunda fikir edinmemizi sağlamıyor. Yaygın kanaat, İnternet servis sağlayıcısı olarak başarılı olan firmaların, ses pazarında da öne geçeceği yönünde. Oysa bunlar hem teknoloji hem de yapılanma anlamında oldukça farklı iki alan.

Örneğin çözüm ortakları ve bayiler, bu alandaki başarıyı büyük oranda etkileyen unsurlar olabiliyor. Öyle ki, Türkiye'nin en büyük markalarının itibarını zedeleyen ve sektöre de zarar veren bayi uygulamaları duyuyoruz.

Her kullanıcının kendi deneyimini yaşayarak tercihini yapması gereken bir alandan bahsediyoruz. Bir firma ile yaşanacak deneyim, fiziksel koşullara, bölgeye ve zaman aralığına göre büyük farklılıklar gösterebiliyor.

Yayına hazırlamayı planladığımız ama yoğunluk nedeniyle henüz içeriğini tamamlayıp lansmanını yapamadığımız hangioperator.com sitesi, bu sorunun yanıtını arayanlara yalnızca fiyat tarifelerini ve kullanıcı görüşlerini yansıtarak yardımcı olmaya çalışacak. Açılış tarihini öğrenmek için sitemizi takip edin

Yorumlar

Adsız dedi ki…
hangioperator.com un arayüzü internette çok dolaşan ve klasik arayüzlerle yapılmış. Orijinal olsa daha iyi olmaz mı?

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tele.com.tr Blog'unda yeni yayın politikamızın ilk ürünü

Türk Telekom özelleştirilmeli

İlk kişisel "denizaltım"