Türk Telekom satılıyor mu ne?

Türk Telekom'un 21. yüzyıla yakışan bir çehreye kavuşmasının yolunun özelleştirmeden geçtiğini düşünenler bugün sevinmiş olabilir. Oger Telecom, 6 milyar 550 milyon dolar ödeyerek Türk Telekom'un %55'i için açılan ihaleyi kazandı. Ama henüz sevinebileceğimiz noktadan çok uzaktayız. Bu günün gelmesini bekleyenler arasında satışı destekleyenlerden daha fazla, köstek olmak isteyenler var! Şimdi sendikalar, Türk Telekom çalışanları, Mümtaz Soysal'lar, partiler, odalar, örgütler ardı ardına satışı engellemek üzere davalar açacak ve süreç uzadıkça uzayacak. (2 Temmuz'da gelen haber: Başladı bile!)

Türk Telekom'a önerilen fiyat, özelleştirilmesi çeşitli sebeplerle gerçekleştirilemeyen diğer tüm kamu kurumlarından daha fazla olmakla birlikte, Oger Telecom'un yöneticileri masalarına oturana kadar sevinmenin erken olacağını düşünüyorum. (Belki de hiç oturamazlar!)

Haberi alır almaz Oger Telecom Genel Müdürü Paul Doany'e kendimi tanıttım ve bir röportaj talebinde bulundum. Kafasını kaşıyacak vakti olmadığından eminim ama kabul edecek olursa kendi sorularıma ek olarak blog'umuz aracılığıyla okurlarımızdan soru toplayarak kendisine yönelteceğim. Şimdiden sorularınızı bu metne yorum olarak ekleyebilirsiniz.

Bugün gün boyu ihalede en yüksek teklifi veren Etisalat ile Oger Telecom yöneticileri ile Özelleştirme İdaresi bürokratları arasında yüzyüze pazarlık yaşandı. Üzerinde konuşulan miktar milyar dolar mertebesinde olunca, bu "pazarlık" nasıl gerçekleşiyor, hiç gözümün önüne getiremiyorum. Bürokratlar "Yuvarlak hesap 7 milyar dolar olsun, şuna bir 450 milyon dolarcık (*) daha ekleyiverin" diyor, Oger'ciler de "100 milyon dolar bile fazla veremeyiz, daha TT'ye yapacak bir sürü yatırımımız var" mı diyordur sizce?

(*) Yaklaşık 585 trilyon TL

Yorumlar

Ekim Nazım Kaya dedi ki…
"Süper Genel Müdür" Doany, gecenin bir yarısı röportaj teklifimi kabul etti! Sorulmasını istediğiniz soruları bekliyorum! (Maalesef hepsini değil, bir eleme sonrası kalanları sorabileceğim, baştan belirtmiş olayım)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tele.com.tr Blog'unda yeni yayın politikamızın ilk ürünü

Türk Telekom özelleştirilmeli

İlk kişisel "denizaltım"