Türkticaret hakında yanılmışım

Dün Türkticaret'in Google ile pazarlama ortaklığı yaptığı konusundaki haberle ilgili olarak yanılmışım. Bunun bir PR başarısı olduğunu düşünmüştüm, ancak imzalanan bir anlaşma gerçekten varmış. Firma Genel Müdürü Murat Yanıklar'dan uzun bir e-posta aldım. Kendilerine bir özür borçluyum. Yanıklar'ın yanıtını yayınlıyorum:

Sayın Ekim Kaya,

Öncelikle kendimi tanıtayım, Murat Yanıklar, TURKTICARET.Net'in Genel Müdürüyüm.

Blog'unuzda yazdığınız yazıya ve yer alan görüşlere istinaden ben de direkt sizlere görüşlerimi aktarmak istiyorum.

Google ile yaptığımız Pazarlama Ortaklığı Anlaşması, Google'ın İngiltere Ofisinden bize gelen bir teklif sonucunda oluştu. (Google İngiltere Ofisinden gerekli teyidi lutfen alin) Bu model ile ilgili yurtdisinda da bazi sirketlerle (ki bu sirketler bulunduklari ulkenin hosting pazarinda lider ve ozellikle kobilerle yogun temasta olan firmalardir) benzer bir kac anlasma yapilmis ve Turkiye Pazarinda da, bu alan da lider firma olan firmamiz TURKTICARET.Net ile Pazarlama Ortakligi Anlasmasi yapilmasi Google'ın tercihi ile gerçekleşmiştir.

Bu anlaşma sonucunda TURKTICARET.Net, Google'ın bir müşterisi değil, Türkiye Pazarındaki Pazarlama Ortağı olmuştur. TURKTICARET.Net ile Google arasında resmi bir Pazarlama Ortaklığı Anlaşması imzalanmıştır. Bu, TURKTICARET.Net'in Google'ın milyonlarca müşterisinden biri olmadığını, Türkiye Pazarı için Pazarlama Ortağı olduğunu belirleyen özel bir sözleşmedir.

Mevcut TURKTICARET.Net'in tüm web hosting ve e-ticaret müşterilerinin her birine Google tarafından 50 YTL'lik Google AdWords reklamı ücretsiz olarak verilmiştir. Bu sayede de TURKTICARET.Net'in elde edeceği yeni müşteriler için de Google aynı fırsatı TURKTICARET.Net'e sağlamıştır. Bu pazarlama ortaklığını çerçevesinde TURKTICARET.Net'in Google'a ödediği herhangi bir ücret yoktur.

Bu çerçevede hazırlanan basın bülteni, Google'ın Amerika'da bulunan PR Departmanindan onaylanmis, onlarin getirdigi son haliyle Türk medyasına iletilmiştir. Yansımaları konusunda ise herhangi bir tasarrufumuzun olamayacağını siz bizlerden daha iyi bilirsiniz.

Google ile TURKTICARET.Net'in yaptığı Pazarlama Ortaklığı ile Türkiye'de web sitesi sahiplerinin önemli sorunu olan ziyaretçi problemleri aşılmaya çalışılacak ve aynı zamanda reklamveren firmaların sayısında onbinlerce artış beklenmektedir. Bizim ürünlerimizle birlikte Katma Değerli bir servis olan bu ürünü Google ile birlikte sunmaktan, Türk İnternet Sektörünün öncü bir firması olarak gururluyuz.

Türkiye Pazarının büyümesi konusunda yaptığımız işbirliğinin katkısının piyasa değerinin on milyonlarca dolar olduğunu, bundan fayda sağlayacak olanların sadece reklamverenler değil, Tele.com.tr gibi Google reklamlarını yayınlayan Türkçe içerikli İnternet sitelerinin de olduğunu belirtmek isterim.

Ayrıca herhangi bir Türk firmasının başarısının Türkiye'deki herkes tarafından sahiplenilip, uluslararası projeler yaratmasi ve basarmasi konusunda da zamanin geldigini dusunuyorum. Kendi icimizde kendi kendimizi durdurmaya calismanin ülkemize hicbir yarari yoktur. Bizlerin uzerine dusen ne ise biz elimizden geleni yapmaya haziriz.

Yorumlarda da YKB ile ilgili bir bölüm var. Yapı Kredi'nin sitesinden gerekli bilgi alınabilir.
http://www.ykb.com.tr/tr/isletme/tcp_default.shtml

Tele.com.tr'ın yayıncılığını ve sektörümüze getirdiği dinamizmi izlemeye devam edeceğim.

Saygılarımla

Murat Yanıklar
TURKTICARET.Net Genel Müdürü

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tele.com.tr Blog'unda yeni yayın politikamızın ilk ürünü

Türk Telekom özelleştirilmeli

İlk kişisel "denizaltım"