MİT talimatına gerek yok, Türk Telekom memuru istediğini dinleyebilir.

Türk Telekom'un hâlâ beni şaşırtabildiğini yazalı 24 saat geçmedi. Bugünkü hikâye gerçekten şok edici.

Vatan Gazetesi'nin ortaya çıkardığı ülke çapındaki iletişim bilgilerinin kaydedilmesi skandalı gündeme damga vurmuştu. Oysa MİT'e kadar gitmeye gerek yok... Bağlı bulunduğunuz santraldeki Türk Telekom çalışanları bu konuda yeterince yetkin.

Eşim az önce bir arkadaşıyla telefonda konuşuyordu. Birden bir kahkaha koparıp telefonu kapattı. Ne olduğunu sordum. Konuşurken araya bir erkek sesi girip "Pardon hanımefendi, araya giremedim, arızalı olan telefonunuz bu muydu?" diye sormuş.

Eşimin arkadaşının evinde iki telefon hattı var ve biri için arıza kaydı vermiş. Kendisine ulaşılabilecek telefon numarası olarak da, eşimle konuştuğu numarayı kaydetmiş. Türk Telekom çalışanı bu hatta girerek (ne kadar süre dinledi bilmiyoruz) diyaloğun bitmediğini görünce araya girmek "zorunda kalmış".

İşte size iletişim özgürlüğünüzün olup olmamasının kimin inisiyatifinde olduğunu gösteren çarpıcı bir örnek. İletişim için kullandığınız şebeke size ait değilse, ona hiçbir zaman güvenmeyin.

Bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
yani buna ne yorum yazılabilir ki!
resmen rezalet,şu ülkede özgürlüğümüzü nezaman tam anlamıyla yaşayacağız?!! Ekim Bey,sizin gibi insanlarda olmasa bu tip şeylerden hiç haberimiz olmayacak,gerek derginizle gerek internet yoluyla insanları aydınlatmaya çalışıyorsunuz,teşekkürler.zaten özelleşemedi gitti TT de,hayırlısı bakalım...
mazgal dedi ki…
Ne mit'e gerek var ne de çalşışanlara.. telefon kablosuna bir iğne yardımıyla parallel hat çekilebilir.. yani kommşularımız bile telefonlarımızı dinleyebilir :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tele.com.tr Blog'unda yeni yayın politikamızın ilk ürünü

Türk Telekom özelleştirilmeli

İlk kişisel "denizaltım"